20/2 2017 Tankar om Money Boy & Hoopy

Enklast vore att bara tiga om helgens tävling men mina tankar går så här:
 
Money Boy
Money Boy gick ju en Lap1 igår och fick ihop hela 64% ;)
Jag glömmer tävlingen och tar med mig känslan med Boy i stället. Jag hade som mål att lyckas få honom ordentligt lösgjord så att han inte trycker eller spjärnar som han gjort senaste tiden. Ingen ide att lägga energin på nåt annat innan det grunden sitter. När vi sen är på tävling så tar min tävlingsdjävul vid och jag vill vinna... men här gäller det för mig att tänka efter vad som var meningen med starten alltså vilket mål hade jag?!

Emma är en helt perfekt tränare för hon pratar jag med efter starterna och hon får mig att se på hela klassen och bedömningen inte bara min prestation. Kan konstatera att domaren höll sig till sin extremt låga skala och gjorde man en bra runda så högg domaren på det som gick mindre bra väldigt hårt. Väldigt olik andra domare i bedömningen gällande bjudning och det var första gången man fick se det. Vart var den bedömningen när Quest var seg som kola i början av hans tävlingskarriär?! ;) ;)
 

Hoopy
Väldigt nöjd med Hoopys starter på banan. Målet med hela höstens träning har varit att han ska gå fram och nu bjöd han på banan och kändes glad. Sen att han bytte bak i en serpentin och i sin glädje studsar med bakkärran lite det får vi bortse från. Nu ska vi fokusera på att han går fram i sin bjudning inte uppåt. Tar tid att lära en äldre häst men det går :)
 
Två likvärdiga rundor på banan som gav sista kvalet till nationelldressyr. Grattis till ägaren Ann Wadström, fin hingst du har! <3  
Nu ska vi träna på!

Nu har jag släppt tävlingen och har gått vidare!

Visa småstjärnorna vad som är viktigast
Jag vill med detta visa mina småstjärnor att det är ok att tävla och få ett tråkigt resultat det viktigaste är ditt mål, din känsla med hästen. Vi som håller på med dressyr måste lära oss att tåla detta och ja jag vet det är inte det lättaste men det går. Utvärdera ditt mål i stället och ta det där ifrån.

Som ryttare måste du kunna släppa en ritt och fokusera om på den nya hästen annars är hela dagen förstörd och det är det inte värt. Samtidigt är det nog egentligen en sund reaktion att bli lite arg, besviken och ledsen, jag är inte mer än människa, men man måste kunna släppa och gå vidare.

Jag vill visa att det inte är hela världen när sånt här händer och att man kan konstatera att det hände och gå vidare. Enklast för mig vore att inte nämna tävlingen alls för er men jag vill visa att man kan vara nöjd fast resultatet visade på att det förmodligen uppstått stora problem på banan. Svårt att tävla i bedömningssport.

Grattis och nya vänner
Jag vill gratulera mina medtävlande till alla placeringar och kval till nationell dressyr. Extra kul att träffa klubbkompisen Emelina Sjöblom som har fina hästen Vanity Fair och hennes mamma Phedra. Till er som råkade välja "fel" klass för att försöka kvala... ta nya tag det kommer att gå bra!

Hoppas ni förstår vad jag vill förmedla med detta inlägget... jag är nöjd med hästarnas prestationer och jag nådde dagens mål. Sen finns det alltid de som skrattar åt en och myser att det gick som det gick men det bjuder vi på!

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0