1/6 2016 Att inte känna sig klar

Jag har i ett inlägg skrivit att jag inte riktigt känner mig klar för NM mm.
Varför?

Jo det finns massor att bättra på och jobba med.

Det vi måste jobba på med är Money Boys trav som jag har svårt med. Med styrkan kommer bättre och bättre trav vilket är jätte kul men man ska klara av att hjälpa och stötta upp honom på rätt sätt.
Jag tappar honom ofta i ökningarna just nu och till viss del finns en förklaring i att han satt fast i bogen men sen ska hans "muskelminne" upphöra och att jag kan lära mig sitta på ett sätt i det varvet som hjälper honom.
När jag inte kan rida honom i den traven som krävs ser han ut som vilken fux som helst och tassar runt programmet. Hade varit önskvärt att åtminstone känna att vi kan öka för en 6,5-7:a när vi ska åka istället för som nu... vi får se om jag vågar trycka på honom alls.  

Skritten är så mycket bättre och den har förbättrats efter EQ känner jag men tänk att veta att man kan få 8:or om man gör rätt. Önska kan man!

I travökningarna finns det hur mycket som helst att jobba med och för att vara realistisk så tror jag att vi kommer höja oss ett snäpp nästa år. Det tar tid att utveckla och stärka en häst och sen att lära ryttaren att rida rätt.

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0