22/1 2016 Träningstorsdag

Igår var det våran torsdag med Emma 😊
 
Många träningar för mig och jag älskar det. Lite körigt när man måste åka med transporter mot på sommaren. 
 
Mina killar
Alla hästar tränade bra igår. Jag hade svårast med QP och Boyan som efter behandling av EQ blivit så mycket rörligare i kroppen, särskilt QP. Han måste nu hitta var han ska sätta sina ben och jag måste då ändra ridningen efter honom, svårt och utmanande.
Boyan vart jag lite irriterad på men Emma fångar snabbt upp mitt humör och säger till mig! Blir jag arg/irriterad på Boy och QP så blir dem så upprörda och det kan ta en hel träning att komma tillbaka i rätt tankar både för dem och mig.
Diablo är inte lika känslig för mitt humör på samma sätt. Tyckte innan att han var känsligast men vi har hängt ihop så länge nu att han litar nog på att jag inte kommer göra nåt mot honom "låt henne tjura en stund så går det över". Att hästar kan vara så olika....

Speyksbosch Diablo, welsh pb hingst.

Olga
Mimmi red Olga och hon utvecklas fint. Fram med hals och nacke är det som är viktigast och nu har hon tränat dressyr utan att vara helt slut efteråt. Olga är ju så ung men går fram fort i lärandet och vi har tränat på och sen när Olga visar att hon är trött har hon fått vilor. Det har dock alltid blivit så att hon är jätte trött när hon ska träna utan hinder..... nu fick hon åka från träning med ork kvar och det tror jag i alla fall att det är väldigt viktigt. Hästarna måste tränas trötta för att sen vila och ta steg framåt men nån gång måste de få träna och sen avsluta pigga och känna "jag kan mer". Skulle du själv vilja träna hårt jämt jämt jämt och känna att nu orkar jag inte mer. Trötthet på 3-4 åringar är ju oftast mentalt men det visar sig i bjudningen. 

Olga ska vi träna mot kvaliten och hoppas att hon där kvalar vidare till championaten i höst. Hon har sån potential i framförallt hoppningen att man vill ge henne en supergrund att stå på för sin kommande tävlingskarriär! 

Nikki
Moa red Nikki och samma med denna dam, lång hals och nacke. Nikki är inte lika långt i utbildningen som Olga men det kommer. Moa har fått igång bjudningen bättre och ska nu börja flytta henne för skänkel mm. Hoppträningen ger så mycket på banan när sen hindren är borta, hästen förstår mer när man driver på framåt och oftast balanserar dom upp sig bättre själva. Nikki ska tränas korta pass. 

 
 
 

Kommentarer
- Evelyn Winroth

Fin häst!

Svar: Tack :)
Sandra A.W

2016-01-22 @ 11:37:53
Blogg: http://wwwevelynwinroth.blogg.se/

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0