13/5 2015 Spelar det någon roll?

Spelar dina resultat och träningsvilja, utveckling någon roll egentligen i denna sporten?

Jag tror inte det är så utan har du pengar ja då åker du på en räkmacka tyvärr.
Hur sker uttagningar? Baseras på vad?

Besviken och ledsen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag får förtydliga mig efter denna kommentaren känner jag:
Matilda skriver:
Jag tror att du gör dig själv en otjänst genom att skriva att de som blir uttagna blir det för att de har pengar. Det kan få dig att framstå som en dålig "förlorare". 

Hoppas du inte tar mitt inlägg på fel sätt! Jag gillar dig och din blogg. :) 

Sedan känns det fel att säga att de som har pengar inte kämpar och åker på en räkmacka. Dra inte alla över en kant ett tips. :) 
-----------------------------------------------
Jag missunnar inte någon framgång eller pengar! Dålig förlorare är jag inte, jag blir glad åt andras framgång.
Mina föräldrar skulle aldrig acceptera att jag skulle prata ner nån tex. 
De som lyckas inom sporten har min största respekt. De med ridhus, bästa tränarna och hästmaterialet och likaså de som sitter ute utan tak i spöregn/snöstorm och rider på sin häst den utbildat själv till tex dressyrponny från att ha varit en hoppeponny.  

Jag tror att min satsning hade gått lite fortare fram om jag kunnat få hästar som kan och jag slipper lära både dom och mig det tar ju lite mer tid men å andra sidan kan jag rida in och utbilda en häst sen i framtiden. Jag skulle kunna träna oftare för tränare. Listan kan göras lång.

Självklart har den med lite mer pengar än en vanlig familj lite bättre förutsättningar. 
Sen kan ju tex den med mer pengar i plånboken tacka ja till en uttagning direkt medans vi andra måste kolla ekonomin först och kanske måste tacka nej.  Har jag så fel?

Sen har jag en sak som många inte har, jag har en familj som ställer upp till 110% på mig. Alla har inte den fördelen pga arbete, boende ja massa saker. Min familj gärna ställer upp för andra om det behövs :)

Ibland behöver man få vara lite besviken för att värdera allt man har för att sen resa sig och bestämma sig för att "vi ska visa att vi kan" 

Jag missunnar ingen framgång! Grattis till det och lycka till framöver. Vi hejar på alla er.

 

Kommentarer
- Pernilla W Ödlund

Jag tror att kontakter är den absolut största faktorn. Pengar ja men man kan ha hur mycket pengar som helst och inte komma någonvart om man inte känner de rätta människorna. Kämpa på Sandra - någon gång, någon dag får de rätta människorna upp ögonen för dig!!

Svar: Vi har inte kontakterna tyvärr :(Tack Kram
Sandra A.W

2015-05-13 @ 09:34:21
Blogg: http://pernillaodlund.se
- Anonym

jag tror utan tvekan man kan ta sig framåt utan pengar. Med rätt fokus, vilja och ödmjukhet mot sporten. Men då måste man också våga tro på det själv, att det går utan flera miljoner på banken. Sen att det underlättar med pengar är en annan sak, men det finns en väg utan också, det vill jag tro.

Svar: Hoppas hoppas du har rätt. Jag ska kämpa!
Sandra A.W

2015-05-13 @ 09:45:53
Blogg: http://oliiviiagustavsson.se
- Carolina Willig

Tänker detsamma tyvärr :( Kämpa på duktiga sandra. Du klarar det!

Svar: Du med Carro!!
Sandra A.W

2015-05-13 @ 10:02:28
- Matilda

Jag tror att du gör dig själv en otjänst genom att skriva att de som blir uttagna blir det för att de har pengar. Det kan få dig att framstå som en dålig "förlorare".

Hoppas du inte tar mitt inlägg på fel sätt! Jag gillar dig och din blogg. :)

Sedan känns det fel att säga att de som har pengar inte kämpar och åker på en räkmacka. Dra inte alla över en kant ett tips. :)


Svar: Tack för din kommentar. Jag har svarat och förtydligat mig i inlägget.
Sandra A.W

2015-05-13 @ 12:10:12
- Matilda

Vad bra att du förtydligade för din egen skull. Lycka till med allt! :)

Svar: Tack
Sandra A.W

2015-05-13 @ 13:30:51
- Eva

Personligen tror jag inte att framgång endast beror på mkt pengar. Klart kan de vara en genväg att köpa en häst för stora pengar. Men de hästarna kan inte alltid ridas av vem som helst! Jag tror att det är viktigt att synas på tävlingar, göra sig ett namn! Tror även att man ska ha en känsla för olika hästar. Inte alla som har...jag tror att du kommer längre än många andra i framtiden pga att du tränar så ofta, tävlar och får möjlighet att rida andras hästar, gör dig ett namn och har en familj som backar upp massa! Superviktigt. Tror på dig Sandra! Kram!

Svar: Tack Eva❤
Sandra A.W

2015-05-13 @ 18:57:20
- Engla

Jättebra inlägg! Jag håller med dig och rent utav hatar jag att ridsporten ska behöva vara så. Själv har jag inte ens pengar till en egen häst, och du kan nog förstå hur jobbigt det känns för mig som älskar hästar över allt annat. Jag hoppas ridningen förbättras på den biten. Vi kämpar tillsammans!

Svar: Ja det gör vi! kram
Sandra A.W

2015-05-13 @ 19:07:25
- Anna

Varför är inte ridsporten som travsporten måntro? Ja jag måste tyvärr säga att många gånger trivs jag bättre i travet pga stämningen. Travet så ger alla en massa positiva kommentarer och hur bra det gick eller en klapp på axeln och säger Bättre nästa gång kompis innan... Den feelingen fick jag i travet men inte i ridsporten. Jag tycker du tog upp en liten detalj som gjorde att man kan fundera på. Det gäller att man håller god ton och som du skriver visa respekt åt dem som just då var lite bättre. Men det betyder ju inte att du kan komma igen och klå dom :)

Svar: plus för travet alltså! viktigt att glädjas åt andras framgång :)
Sandra A.W

2015-05-13 @ 21:41:59
Blogg: http://stallnorm.blogg.se/
- Maria

Har länge tänkt att skriva ett svar till dig. Tävlingssporten har olika personligheter såsom i samhället. Vissa tävlar för en gemenskap, dvs att ha något att göra under helger, trivs med att prata med alla och resultat är inte det viktigaste. Andra måste dessvärre tävla för att det är en livsstil för föräldrarna och de har dessvärre inget eget val utan måste göra jobbet då detta är föräldrarnas stora hobby. Sedan finns det en kategori som tävlar av ren passion och vilja, gör det mest för självutveckling och checkar av hur långt de kommit i sin ridning, resultat är en vägvisning mot vart det bär. Sedan finns det de som har förutsättningar att skaffa dyrare häst, stallar in den hos tränaren och det är en spiral där tränarna är beroende av de som har pengar för att kunna finansiera sin egen karriär och verksamhet. Om du tittar i startlistorna så finner du många ryttare som har föräldrar som själva tävlat, som är dressyrdomare, som har syskon som är kända, and so on. Vägen till prispallen kan vara kort eller långt beroende på hur långsiktiga planer du har. Ni som är passionerade kommer självklart vinna i längden så ha tålamod. Jag är förälder till ett barn som är passionerad och disciplinerad. Vårt barn kommer inte från en hästintresserad familj utan vi supporter hen för att vi anser att det är viktigt att barn och ungdomar får utrymme att utöva sin sport. I dina ögon kanske ser du oss som en sådan som har en dyrbar häst, dock har vi valt att ge hen bra förutsättningar för att hen ska veta att det finns en möjlighet till framgång. Samtidigt så är hens planer att utöva sporten på en längre period och med ett långsiktigt mål som spänner över ponnytiden. Då vi inte utövar sporten är vi förbannat noga med att hen kommer i rätt händer, där hen lär sig rida rätt istället fel från början, vilket hen redan gjort då vi inte hade den erfarenhet vi har nu. Så det finns olika vägar och jag tror att du och vår hen kommer att vara kvar i spelet länge och det jobb du gör nu kommer du att ha en stor nytta längre fram på din resa medans många andra figurer kommer att försvinna.
I med att du valt att vara tävlingsryttare så vet du ju redan att du tävlar inte bara mot andra ungdomar utan du tävlar mot deras föräldrar, mostrar, syskon etc...för det är många utav dessa tävlingsryttare som får sina ponnyer genomridna av mammor, stora syskon, tränare and you name it. Sedan är det självklart att landslaget vill ju ha de bästa hästarna med rätt ryttare som har det där som inte kan köpas för pengarna. I toppen finns det väldigt få, med det där extra, 1 av 4 skulle jag våga påstod. Och du vet ju var du vill höra hemma så ha tålamod för du kommer vara där. Lycka till.

Svar: Tack för ditt svar. Du har helt rätt tror jag i det du skriver. så glad för er satsning på ert barn! Håller tummarna att det går så bra det bara kan för er! Lycka till.
Undrar om en del vet hur lyckligt lottade de är?
kram Sandra
Sandra A.W

2015-05-14 @ 09:07:59
- Dea

Många av de riktigt stora, som Rolf Göran Bengtsson och Kyra Kyrklund har startat utan någonting. Du är nog ganska lyckligt lottad själv. Hur många tjejer i din ålder har flera egna ponniesar? De flesta rider en gång i veckan på ridskola och får aldrig tävla....

Svar: Det har du rätt i och det skriver jag också. Ibland måste man få bli frustrerad för att få ny energi.
Sandra A.W

2015-05-14 @ 10:35:39
- Emelie

Det spelar ingen roll hur mycket pengar du har om du inte har passionen och en gnutta talang. Håller med övriga, kontakter och att göra sig ett namn är viktigare. Där tycker jag du är på god väg! Kontakter har du väl absolut som låter dig låna flera fina hingstar. Sen gäller det att nätverka, ta tillfällen i akt, våga fråga. Namn håller du ju redan på att göra dig, med i tidningen och allt!

Kämpa på! Det kommer att gå! :D

Svar: Tack för peppning! Jag hoppas verkligen jag kan få deras hästar att prestera då dom är snälla och lånar ut till mig. Kram
Sandra A.W

2015-05-14 @ 19:24:18
Blogg: http://exaequestrian.wordpress.com

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0