21/1 2015 Dåliga ridpass? - repris

Natalie frågade i en kommentar för ett tag sen:
Har du någon gång dåliga ridpass? Där hästen inte känns bra eller där du själv känner att du rider dåligt? Hur isf vänder du det till nåt bra och hur går du tillväga? Jag blir jättebesviken av ett dåligt pass och hela dagen kan kännas kass efteråt.

Tack för din kommentar! Jag upplever precis som du att ett pass går dåligt. Jag visar det nog ganska tydligt för mamma som är med jämt brukar prata med mig direkt om det. Jag hinner liksom inte älta det som gick dåligt för då är mamma där och påpekar att det inte är så farligt.

Jag rider ju mer än en ponny och det är viktigt att släppa passet på ponny A när man ska sitta upp på ponny B det har jag lärt mig tidigt. Tävlar man mer än en nån dag så måste du släppa den som man ridit innan du sitter upp på nästa häst.
IMG_2903 1

Mamma har sen jag började tävla alltid frågat ”Vad är du nöjd med?” när jag kommit ut från banan. Om jag är missnöjd så brukar jag inte säga så mycket till de runt om men i huvudet far tankarna…. sen har jag tack vare mammas fråga som alltid kommer fokuserat på vad jag var nöjd med.

Det är alltid lättare att fokusera på det man upplever som dåligt men om du tränar dig på att fokusera på vad du är nöjd med så ska du se att det går.

IMG_2723 1

Jag tror att alla upplever det du skriver om och det är jobbigt för alla. Självkritik är man ju mästare på!
Försök att ta fram det som gick bra, det kan te.x vara att ”han bjöd fint i travdelen”, halten blev superbra, hoppade kombinationen bra osv.

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0