14/8 2015 Mina duktiga tjejer

Dagarna springer på så fort. Har ju glömt av att berätta att My, Emln och Felicia har tränat här.

My var här i onsdags och vi hade en bra träning med hennes C-ponny Otto. Härlig tjej som är tuff men på ett bra sätt. Utvecklas från varje gång. 
My på fina Blomman:
 

Emlan kom idag med sina 2 ponnys. 
Idag var ponnysarna på bushumör och Emlan for i backen (tårta igen...)
Jag satt upp på båda 2 och jag satt löst några gånger. 2 ston som har mycket egen vilja. Guldstjärna till Emla.
 
Felicia
Felicia med Micks Delight kom på kvällen igår och hon har vuxit och kan påverka Lighten lite mer nu. Hon har jobbat på väldigt bra med sin ponny och hon har tagit ett stort kliv framåt i sin egen utveckling i sadeln.
 

Jag blir så glad när jag ser att mina tjejer kämpar på med sin ridning. Härligt att kunna vara med och påverka deras ridning. Jag tänker mycket på att vi ska jobba med avslappnade och glada hästar. Lär tjejerna att vara snabb i sina fingarar och plocka i tygeln och kvick med skänkeln. Det tar tid men vi är på god väg. Hoppas bara att dom inte ledsnar på denna ridningen. Många tycker ju det är roligare att fara runt i 700 på en hoppbana än att jobba med finlir. 

Jag undrar varför man inte inför stilbedömning i hoppning direkt i Ld där man startar sin hoppkarriär? Vore väl bättre att sätta grunden och inte slänga in det på SM som en klass?!?!? Vore det inte så mycket roligare att se ekipage som kan svänga utan att vara utåtställda med huvudet rakt upp och egentligen bara utveckla en stor underhals? Hur många gånger har man inte tittat på nån som far runt i en rasande fart och verkar inte ha kontroll. Rida mot klockan är ju roligt men jag tror på en bra grund och på så vis rida bättre mot klockan i nån/några klass högre. 

Jag blir inte ledsen om nån av tjejerna skulle välja hoppning som "sin gren" men jag är övertygad om att man blir bättre som ryttare om man tränar dressyr också. Man får ju en hållbar häst också om man har varierad träning och det är det viktigaste för ingen häst ingen träning/tävling. Jag vill att dom ska få prova på dressyr, banhoppning och gärna terräng och på så vis få insyn i alla diciplinerna och vara ödmjuk mot andra även om dom inte har samma inriktning som dom. 

Vad ni än väljer för inriktning tjejer om det så är skogsridning så ska jag hejja på er och stötta er.

 

Kommentarer
- Malin

Dina duktiga tjejer :-)
Och deras FANTASTISKA tränare!!!

Svar:
Sandra A.W

2015-08-14 @ 16:01:17
- Tilda

Vad snällt att du tränar dom! Låter jättekul :)

Svar: Det är verkligen jätte kul :)
Sandra A.W

2015-08-15 @ 01:15:54
Blogg: http://bloggenommigochdittodatt.blogg.se

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0