24/4 2015 Lätt att deppa ihop del 1

Igår red jag flera stycken. 2 st av dom tränade jag för Emma med, QP och Diablo

Vissa dagar vill man bara gå och lägga sig och hoppas att det är bättre i morgon. Stackars Emma fick slita med mig igår.

Mamma och jag pratade mycket om detta igår. Det är så irriterande att inte göra rätt när Emma ber mig. Blir så arg på mig själv och det känns som om jag inte kan rida alls - hopplöst.
Jag fick rida program igår med QP och Diablo när vi tränade och jag vet inte vad det är men då slutar jag rida och har fullt upp med att få det att se fint ut. Jag glömmer att rida ordentliga hörnpasseringar mm. Jag måste planera min ridning som jag gör när jag rider annars, jag sladdar runt på banan och det blir vingligt, VARFÖR?

N.Cupido "QP"
Upplevde QP som lite trött igår i början av passet. Vore ju konstigt om han aldrig skulle bli trött. Han gör ju många olika saker hos oss som han inte är van vid och han tränar mycket.

Han slår med huvudet då och då. Detta är svårt att få bort. När han blir stretig vill jag ta i honom för att få det att släppa och det går inte då slår han upp huvudet. Han har nog tjafsat i munnen innan... Jag har svårt att inte ta i honom i detta läge jag tänker inte utan bara gör om ni förstår.
Jag ska i detta läget lätta i handen och rida fram. När jag gör som Emma säger så blir det bättre. Skärpning Sandra.

Jag glömmer ibland av att QP är unghäst och rider som jag gör på Boy och då får jag inga bra övergångar mm.


Stackars Emma vilken jobbig elev
Jag lovar jag lyssnar men blir så arg på mig själv när jag vet vad jag ska göra men inte får till det.


Jag fick länga ut tygeln lite och rida in bakbenen och vips så går han kanon och är inte alls trött. Jobbar man rätt är det enkelt!
 


Skänkelvikning är inte helt befäst och här åker gärna huvudet upp. Träna!
 
Inget är hästens fel utan allt är mitt fel !!
 



Kommentarer
- Robex Lundgren

fin häst

Svar: tack
Sandra A.W

2015-04-24 @ 08:50:05
Blogg: http://ghgumman.blogg.se/
- Anonym

Känner igen det där.. Jag slutar också rida när jag rider program :(

Svar: Varför? Jag fattar inte.... så irriterande. Skönt att inte vara själv. ;)
Sandra A.W

2015-04-24 @ 08:58:09
Blogg: http://oliiviiagustavsson.se
- Ida

Det är kanske det jag gör fel. Jag planerar inte min ridning och då blir Simba & själva ridningen vinglig!❤️

Svar: Ja absolut kan det vara så. När man väl sitter i sadeln så glömmer jag bort det.
Sandra A.W

2015-04-24 @ 10:18:39
- Anonym

Jag tycker inte att du ska vara så hård mot dig själv hela tiden. Alla har dåliga dagar, så är det bara. Du är väldigt ambitiös så det räcker och blir över. Vad gäller ridningen att hästen slår upp huvudet så ska du naturligtvis inte ta i hästen, men tänka på också att ha en stadig hand hela tiden så det finns ett stöd för honom att söka sig till, samtidigt som du bara tänker på att rida fram fram fram hela tiden. Övergångar är också nyttigt, så dom får sätta in benen under sig och trampa på. Så länge munnen är okej och ni vet att det inte är där problemen sitter, kanske det kan vara värt att testa nåt annat bett, tex ett bett med fasta ringar, det ligger lite stadigare i hästens mun och kanske erbjuder honom till att bättre suga tag. Glöm inte av att klappa dig själv på axeln ibland!

Svar: Tack du är snäll du för dina tankar och idéer. Jag ska jobba på så och bett ska vi prova runt lite. ❤
Sandra A.W

2015-04-24 @ 11:27:18
- Olivia Gustavsson

Ja jag undrar det också.. Soccan blir alltid seg när jag rider program, och det tror jag beror på att jag spänner mig och slutar rida. Blir då samma inne på banan. Man låser sig på något sätt, jag tror att vi vill så mycket så vi kanske redan är inne lite i nästa moment och det blir att programmet går så fort så man hinner inte med att andas ;) Man vill att det ska bli så bra och vågar inte rida ordentligt på något sätt..

2015-04-24 @ 12:51:32
Blogg: http://oliiviiagustavsson.se
- Terese

Han var hemskt tjafsig i munnen efter att han varit iväg på utbildning och vi tror att problemet löstes med att dra åt snokremmen på honom så att han bet sig i kinderna. Det har blivit 85% bättre men lite tjafs är det kvar och jag kan tänka mig att det märks lite mer på tävling då han kanske blir lite mer ofokuserad.
Så tjafset beror inte på dig, du är jätteduktig, men det är ju jättebra att du lär dig att förekomma honom. :-)

2015-04-24 @ 21:06:17

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0